Bloementaartjes

Ontdek de mogelijkheid om kleurrijke bloementaarten eenvoudig online te bestellen! Bij Daan Bloemen vind je een prachtige selectie van bloementaartjes in diverse kleuren. Deze unieke geschenken zijn perfect voor allerlei gelegenheden. Verras iemand met een bloementaart op hun verjaardag, of geef het als een bijzonder cadeau voor een trouwjubileum. Het geven van een bloementaartje staat garant voor een origineel en bijzonder presentje!

Wat is een bloementaartje?

Een bloementaart is een creatief bloemstuk dat op een taart lijkt. Het is een arrangement van bloemen, meestal in de vorm van een ronde of rechthoekige "taart", waarbij bloemen op een steekschuimbasis worden geplaatst om de vorm te behouden en de bloemen op hun plaats te houden. Het steekschuim is meestal bevestigd op een platte, decoratieve ondergrond, zoals een glazen bord, een houten plank of een andere geschikte basis.


Bloementaartjes kunnen allerlei soorten bloemen bevatten, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Ze worden vaak gemaakt met een mix van rozen, gerbera’s, chrysanten, anjers, gipskruid en hypericum in verschillende kleuren om een levendig en kleurrijk geheel te creëren.


De zijkanten van het steekschuim zijn vaak versierd met materialen zoals jute, tule, linten of andere decoratieve elementen om de bloementaart een mooie en afgewerkte uitstraling te geven. Bij Daan Bloemen zijn er speciaal ontworpen doosjes waar de bloemen in worden geplaatst, zodat het een origineel, maar ook stevig cadeau is.

Bloementaart gelegenheden

Je kunt een bloementaartje cadeau geven bij verschillende gelegenheden, omdat bloemen symbolisch zijn voor verschillende emoties en gevoelens. Hier zijn enkele voorbeelden waarbij een bloementaart een geweldig cadeau kan zijn:

 • Verjaardag: Verras iemand op zijn of haar verjaardag met een prachtig bloementaartje om hun dag extra speciaal te maken.
 • Huwelijk: Een bloemstukje is een klassiek cadeau voor pasgetrouwde stellen om hen te feliciteren en hun nieuwe leven samen te vieren.
 • Valentijnsdag: Bloemen zijn het ultieme symbool van liefde en passie, dus een bloementaart is een perfect geschenk voor Valentijnsdag.
 • Moederdag en Vaderdag: Toon je waardering en liefde voor je ouders door ze prachtige bloementaartjes te geven op deze speciale dagen.
 • Geboorte: Een kleurrijke bloemen taart is een vreugdevol cadeau om de geboorte van een nieuw familielid te vieren.
 • Bedankje: Zeg 'dank je wel' met een bloemtaartje als blijk van waardering voor iemands hulp, vriendelijkheid of steun.
 • Troost: Bij het overlijden van een dierbare kunnen bloemen troost bieden en een teken van medeleven zijn voor degenen die rouwen.
 • Nieuwe woning: Feliciteer vrienden of familie met hun nieuwe woning door ze een bloementaart te geven om hun huis op te fleuren.
 • Beterschap: Een bloementaartje kan iemand opvrolijken en opbeuren tijdens ziekte of herstel.
 • Zomaar: Je hoeft niet altijd een speciale gelegenheid te hebben om iemand te verrassen met een bloementaart. Het kan een prachtig "zomaar"-cadeau zijn om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Bloementaartjes zijn veelzijdige en betekenisvolle cadeaus die passen bij talloze gelegenheden en emoties. Ze kunnen een vleugje schoonheid en vreugde toevoegen aan het leven van de ontvanger en een blijvende indruk achterlaten. Het is nét even anders dan een standaard bos bloemen. Dat maakt het des te specialer.

Bloementaartje online bestellen en laten bezorgen

Bij Daan Bloemen kan je gemakkelijk online een bloementaartje bestellen en laten bezorgen. Kom het te weten in ons stappenplan.

 1. Kies een bloementaart: Selecteer het gewenste taartje uit de beschikbare opties. Filter op gelegenheid, kleur, prijs en bloemsoorten om een geschikt bloementaartje te vinden.

 2. Personaliseer het bloementaartje (optioneel): Daan Bloemen biedt de mogelijkheid om de bloementaart te personaliseren met specifieke kleuren, extra cadeaus of een kaartje.

 3. Voeg een bericht toe: Schrijf een persoonlijk bericht voor de ontvanger, als je dat wilt. Dit wordt het op een kaartje bij het bloemstukje gevoegd.

 4. Voer de bezorggegevens in: Kies de bezorgdatum, geef het bezorgadres en eventuele speciale instructies op. Controleer de informatie om ervoor te zorgen dat alles correct is.

 5. Controleer je bestelling: Bekijk het geselecteerde bloementaartje, de bezorggegevens en het bericht opnieuw om eventuele fouten te voorkomen.

 6. Voltooi de betaling: Kies een betaalmethode en voltooi de transactie veilig en online.

 7. Ontvangstbevestiging: Ontvang een bevestiging van je bestelling via e-mail.

 8. Bezorging: Het kleine bloemstuk wordt op de afgesproken datum bezorgd bij de ontvanger. Volg de levering met een track en trace link via de mail.

 9. Blij maken: De ontvanger geniet van het prachtige bloementaartje en het persoonlijke bericht dat je hebt gestuurd!

Veelgestelde vragen

De kosten van een bloementaart kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type bloemen dat wordt gebruikt, de grootte van de taart, de complexiteit van het ontwerp en de locatie waar je het kleine bloemstuk wilt kopen. Bij Daan Bloemen zijn de volgende prijzen:

 • Rozentaartje: €22,95
 • Longlife rozentaartje: €29,95
 • Gemengd bloementaartje: €24,95
 • Hortensia taartje: €24,95
 • Zijden bloementaartje: €32,50

Daarnaast zijn er de verzendkosten van €6,95 voor bezorging in heel Nederland.

Bevochtig het bloementaartje regelmatig door water tussen de bloemen te laten sijpelen. Hierdoor blijft het steekschuim vochtig, zodat de bloemen hard en vers blijven. Plaats de bloementaart op een schoteltje tijdens het watergeven, omdat het schuim mogelijk wat vocht kan afgeven.

Heb je liever niet dat bloemen nat kunnen worden? Maak dan alleen het steekschuim van onderaf nat. Het water trekt er dan langzaam in en de bloemen blijven droog.

Daan Bloemen raad deze laatste methode aan.

 1. Bevochtig dagelijks het steekschuim door voorzichtig water tussen de bloemen te laten sijpelen. Zorg ervoor dat het steekschuim vochtig blijft maar niet verzadigd raakt.
 2. Plaats het bloementaartje op een schoteltje om vochtige oasis op te vangen en oppervlaktes te beschermen, zoals je tafel.
 3. Zet het kleine bloemstuk op een koele plek, uit direct zonlicht en tocht om verwelking te voorkomen.
 4. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de levensduur van andere bloemen te verlengen.
 5. Blijf creatief en voeg indien nodig nieuwe bloemen toe om de bloementaart fris en levendig te houden.

Gemiddeld kun je een week genieten van een bloementaart. Door het dagelijks vochtig te maken kan je dit verlengen tot wel 10 dagen. De houdbaarheid is ook erg afhankelijk van het soort bloemen.